СВЯТО БУКВАРЯ

Прощавай, Букварику,

в школі перший друже,

ми тобі, Букварику,

дякуємо дуже.

Традиційне шкільне свято – свято Букваря – відбулося у 1 класі Глухівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів імені М.І.Жужоми. Це свято, на якому першокласники прощалися зі своїм першим і головним підручником – Буквариком.
До цього свята дітки старанно готувалися. Першокласники показали, чому вони навчилися за перший та найголовніший рік шкільного життя. Кожна дитина за казковим сценарієм знаходила літери і з радістю говорила про значення і цінність Букваря. Гості сміялися разом з піратами, жуками та іншими казковими героями, співчували Буратіно й Мальвіні, раділи з Незнайкою та не піддалися підступності Шапокляк. Першачки розповідали як вони Буквар вивчали, а скільки частівок й веселих пісень заспівали та таночків зтанцювали!
У гості до дітей завітали нові їх друзі: Літературне читання, Математика, Українська мова. Відвідала свято й Казка, яка надихнула дітей любити українську мову і не лінуватися читати казочки!
Подякували першокласники не лише Букварикові, а і своїм батькам. Це вони ділили їх перші невдачі, щасливі сльози, перші радощі і перемоги, коли вчилися читати і писати літери. Дякували діти і своїй першій вчительці Міщенко Тетяні Миколаївні за те, що з розумінням і любов’ю вчила їх доброті, працелюбності, творчості, а головне – навчила любити рідну мову, свою Україну.
Свято Букварика закінчилося, але шлях до знань тільки розпочався. І це свято – перша сходинка у шкільному житті, на якій першокласникам вручили почесні свідоцтва, подарунки та солодощі у вигляді мудрої сови!

Залишити коментар