Екскурсія до Національного заповідника «Глухів»

У приміщенні музею археології Національного історико-культурного заповідника «Глухів» розпочала свою роботу авторська виставка Миколи Жарнікова «З історії стрілецької зброї». Відвідати авторську виставку мали змогу учні 5-8-х класів Глухівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів імені М.І.Жужоми.

У ході виставки учні переглянули документальний фільм про виникнення та еволюцію стрілецької зброї. Дізнались, що важливим етапом  у розвитку зброї та збройної боротьби стало застосування пороху і виникнення вогнепальної зброї. Ознайомилися з видами стрілецької зброї, еволюцією боєприпасів відповідного типу озброєння, уніфікацією зброї.

На сучасному етапі на озброєнні армій знаходиться велике різноманіття зразків стрілецької зброї. Українські технології у галузі розробки й виробництва  зброї привертають увагу в усьому світі.

Екскурсовод зазначила, що виготовлення нової зброї та військової техніки завжди приводить до розвитку новітніх технологій та наукового поступу людства і дуже важливо, щоб зброя не використовувалася для знищення.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Залишити коментар